Forskning i ideologins tjänst – Workshop den 15 oktober + släpp av ny handbok

Vill din organisation och du utveckla ert strategiska arbete med att använda forskning i ideologins tjänst? Utifrån en seminarieserie – genomförd hösten 2019 till våren 2020 – presenterar vi i denna interaktiva workshop resultaten i form av handboken Att använda forskning i ideologins tjänst. Handboken presenterar fyra strategier för att arbeta med forskning i ideologins tjänst:

  • Ficklampan – En strategi och infrastruktur för forskning
  • Fatta forskning – Att sprida och dela forskning
  • Se mig, hör mig, rör mig – Att vara empiri för forskning
  • Gräv här – Få forskningen att uppmärksamma specifika frågor

Workshopen vänder sig till personer som har erfarenhet av att arbeta med forskning som ett av flera verktyg för att stärka, utveckla och uppfylla sina organisationers ideologier. Målsättningen är att  främja och stärka hur ideella organisationer i allmänhet och din organisation i synnerhet använder forskning för att uppfylla organisationens ideologi.

I workshopen utgår vi från de fyra strategierna. Ambitionen är att du ska inspireras samt få idéer och uppslag till hur du kan utveckla din organisations arbete med forskning. Vi utbyter också erfarenheter och lägger grunden för förändring och utveckling i den egna organisationen.

Workshopen leds av Ulrika Erksell, verksamhetsutvecklare, Peter Moilanen, nykterhetsideolog, Ola Segnestam Larsson, forskare och Andreas Linderyd, verksamhetsutvecklare.

Schema

08.45 Förmingel

09.00 Introduktion och presentation av handbok

09.45 Rast

09.50 Fallstudier (Bräcke diakoni och RFSU) och erfarenhetsutbyte

10.40 Rast

10.55 Att gå vidare med forskning i ideologins tjänst

11.30 Slut

Handboken och denna workshop arrangeras i samverkan mellan Svenska Sällskapet för Nykterhet och Folkuppfostran och Ideell Arena.

Anmälan görs innan den 6 oktober till:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Svenska sällskapet för nykterhet och folkbildning

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

You have Successfully Subscribed!