Lansering: ”När man är full är det inte så läskigt att dö ”!

“När man är full är det inte så läskigt att dö” – Om alkoholens roll i krig och folkhälsans betydelse för fred. Läs mer om rapporten här!

Tankesmedjan Nocturum lanserar en ny rapport och bjuder på frukostseminarium där vi presenterar rapporten och har efterföljande panelsamtal!

Vi står inför utmaningar på många ställen i världen. Krig och konflikter gör att allt fler människor befinner sig på flykt och i fattigdom eller utvecklar stress och ohälsa. Situationer som kan leda till ökad användning av alkohol och andra droger – och sämre möjligheter att komma ur en utsatt situation. Kopplingarna mellan alkohol, krig och väpnade konflikter har en lång gemensam historia och är på ett sätt välkända. Men trots det talar vi sällan om varför kopplingen finns, hur den påverkar och har påverkat både människor och samhällen både på kort och lång sikt. Hur har alkohol använts i krig genom historien? På vilket sätt påverkas civilbefolkning, familjer, kvinnor och barn? Och vilken roll spelar alkoholindustrin?

I samband lanseringsfrukosten blir det miniaffischmarknad i samarbete med den ukrainska illustratörsklubben Pictoric. Du kommer att kunna att köpa affischer av ukrainska illustratörer och grafiska formgivare och pengarna går till humanitär hjälp i Ukraina. 

Medverkande:
Sara Heine, rapportskrivare och frilansskribent med många års erfarenhet av att arbeta med alkohol- och narkotikafrågor ur ett svenskt och internationellt perspektiv.
Malin Nilsson, generalsekreterare för Internationella Kvinnoförbundet för Fred och Frihet, IKFF
Kristina Sperkova, ordförande Movendi International
Ingrid Sievert Uddén, biträdande generalsekreterare ForumCiv
Kerstin Janemar, verksamhetsledare för tankesmedjan Nocturum

När: Den 7 maj 2024
kl 8.30-9.00 Frukost och mingel
kl 9.00-10.15 Lansering av rapport och samtal
Var: Solidaritetshuset, Tegelviksgatan 40 på Södermalm i Stockholm och digitalt

Svenska sällskapet för nykterhet och folkbildning

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

You have Successfully Subscribed!