Den bästa jobbfesten – så gör du!

Var: Digitalt
När: 29 november kl. 14.00-15.00
Arrangörer: SSNF, Movendi International, Add Gender.

Välkommen till en digital timme med de bästa tipsen för din jobbfest! Vår panel bjuder dig på handfasta tips och kloka tankar kring hur julbordet, kickoffen, sommarfesten eller releasen blir en succé för hela din arbetsplats (och dina övriga gäster). Det blir ett recept för festligheter där alla på jobbet får lust att delta, känner sig trygga och samtidigt är nöjda dagen efter!

Vi samtalar kring frågor som handlar om hur vi kan vara inkluderande och omtänksamma på fester. Vilka strategier kan man ha inför, under och efter en fest och vilka fällor bör man undvika? Finns det normer kring fester som kan utmanas och i så fall varför? Och vad finns det som påverkar oss i vårt beteende på fest, utifrån ett bredare perspektiv?

Vem är samtalet till för?
Alla som vill göra firandet bättre och roligare i arbetslivet. Kanske är du ansvarig för trivsel, med i en festkommitté eller så är du bara intresserad av att få med dig nya perspektiv till hur jobbfester kan bli bättre? Är du chef, jobbar med HR eller den som vill att fler ska trivas på jobbfesten.  Alla oavsett bransch är välkomna att delta!

Varför finns jobbfesten.se?
Jobbfesten.se är ett material som ämnar att stödja arbetsplatser att arbeta förebyggande och skapa sammanhang där alla kan känna sig trygga. Det är både roligt och viktigt med fest, så viktigt att det är värt att prata mer om den. Jobbfesten.se vill uppmana fler att ta snacket om vad en bra fest är, varför vi festar och hur vi firar tillsammans på bästa sätt. Sätt festen på agendan, gärna i samband med övriga frågor som rör arbetsmiljö, personalhälsa och likabehandling. Materialet är framtaget i ett samarbete mellan tankesmedjan Nocturum, Add Gender och Movendi International.

Arrangörer: Tankesmedjan Nocturum, Movendi International, Add Gender.

Medverkande:

Amanda Colldén, festproffs som driver Festligt.com: recept på fest. Amanda är också poddprofil känd bland annat från Alla våra ligg och den nya podden En jävla fest!

Runa Neely, Strategic Partnerships Officer inom Movendi International, en global folkrörelse för utveckling genom alkoholprevention. Runas arbete sträcker sig över områden så som alkoholnormen, ungdomsarbete och EU-politik, där hon arbetar för att skapa positiva förändringar och främja hälsa och utveckling..

Pernilla Alexandersson, vd Add Gender, jämställdhetsexpert med fler perspektiv, utbildar normingenjörer och ger rvd, normingenjör och jämställdhetsexpert på Add Gender. Pernilla utbildar normingenjörer och är expert på hur sociala normer kan bli inkluderande för fler.

Kerstin Janemar, verksamhetsledare för SSNFs tankesmedja Nocturum. Nocturum undersöker och för samtal med nya perspektiv kring alkoholens roll i samhället.

Jobbfesten.se – för ett festfyllt och omtänksamt arbetsliv. Ett material för att stödja arbetsplatser att arbeta förebyggande och skapa sammanhang där alla kan känna sig trygga.


Svenska sällskapet för nykterhet och folkbildning

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

You have Successfully Subscribed!