Podden Supa knarka folkuppfostra!

Supa Knarka Folkuppfostra är en podd från tankesmedjan Nocturum och som startades 2021. Här samtalar och diskuterar vi om aktuella och filosofiska ämnen och pratar folkhälsa, politik, folkbildning, alkohol och narkotika. Alltid i en tramsig och allvarlig stämning!

Medverkar gör generalsekreteraren i Svenska sällskapet för nykterhet och folkbildning, Farida al-Abani och IOGT-NTO:s ordförande Lucas Nilsson och verksamhetsansvarig för Nocturum Kerstin Janemar som även är programledare för podden. Just ni vikarierar tänkaren och författaren Viktor Watz för Farida.

Supa, Knarka, Folkuppfostra

Alla avsnitt

#34 Vi reder ut industrins strategier

Ta del av topp fem bästa strategierna för att lyckas med att marknadsföra din skadliga produkt. Detta vill du inte missa! Det blir även utmanare till topplistan. Rösta på din favorit redan idag! Plus lär dig mer om CCC, vad det nu står för?

Lyssna här!

#33 Varför nykterist?

Den här veckan har vi en vikarie för Farida, kul! Vi lär känna vikarien och pratar kropp, politik och nykterism. Vi fördjupar oss lite i det personliga, men blir ändå politiska, går det ens att hålla isär? Kan man vara en del av alkoholnormen och samtidigt motverka den? Plus: Kerstin ställer sig frågande till vuxenvärlden (OBS ingen nyhet). Glad lyssning!

Lyssna här!

#32 Boomers, vi-försöker-förstå-er-avsnittet

Den här veckan pratar vi om baby bommers-generationen. Dom verkar dricka mer än vad 65 åringar gjorde förr. Vi undrar varför? Vi snackar kvinnor, bag in box-pionjärer och vad som ryms i ordet riskkonusmtion. Bonus: få reda på skådespelaren Krister Henrikssons inställning till vattenflaska och ryggsäck-personer.

Lyssna här!

#31 Varför är fler ok med att vara full framför barn?

Den här veckan pratar vi om IQs nya undersökning kring alkohol. Den visar att allt fler inte tycker att det är så farligt att vara full bland barn. Vi undrar, varför? Och varför blir vi mindre restriktiva överlag samtidigt som vi dricker allt mindre? Vi diskuterar shamingkultur och Dagens Nyheter. Och lyssnar på Robyn.

Lyssna här!

Svenska sällskapet för nykterhet och folkbildning

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

You have Successfully Subscribed!